TARIM'DA BAYKAL EM1 ...
TOPRAĞA ETKİLERİ
-
•Tarlada kalan ürün kalıntılarının doğal ayrışmasını hızlandırır.
-
•Toprakta agrega oluşumunu teşvik eder ve sıkıştırmaya karşı direnci arttırır.
-
•Kök oluşumunu hızlandırır.
-
•Topraktaki besin maddelerinin canlılığını ve bulunabilirliğini arttırır.
-
•Toprak yapısını ve gözenekliliğini artırmaya yardımcı olur.
-
•Nematod gibi hastalıklara engel olur ve toprağın biyolojik olarak düzeltilmesini sağlar.
-
•Toprak sıcaklığını 4-5 derece artırarak dona karşı daha mukavemetli hale getirir.
-
•Verimli katman toprağı 60-80 cm derinliğe kadar doğal hava ve su için yumuşamayı sağlar.
-
•Çimlenme, çiçeklenme, başaklanma, kardeşlenme ve mevye verimini artırır.
-
•Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.
-
•Hasat dönemini 15 ile 30 gün erken alınmasını sağlar.
-
•Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır .
-
•Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar
-
•Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder
-
•Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.
-
•Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.
-
•Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.
-
•Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.
-
•Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır
-
•Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;
-
•Sera’da toprağı değiştirmeden aynı mahsulün tek bir yerde yetiştirilmesini mümkün kılar
-
•Daha yüksek kalite ve fiyatla rekabetçi ürünler elde etmeyi mümkün kılar.
-
•Daha fazla etkili olması için, Baykal Em1i ilkbahardan sonbahara kadar kullanılır.
-
•1 litre Baykal Em1 ile hazırlanan 100 litre solüsyon 5 ton tam organik gübreye eşdeğerdir.
-
•Raf ömrünü önemli ölçüde artırır, bozulmaları doğal olarak geciktirir.
-
•Hastalık ve zararlıların azalması veya yok edilmesine yardımcı olur.
TOHUMA ETKİLERİ...
•Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.
-
•Çimlenme hızını artırır.
-
•Tohumun organik olmasını sağlar.
-
•Bitki büyümesini destekleyen rizobakteri olarak etkisi nedeniyle,
-
• Çimlenmeden fidelerin ortaya çıkmasına kadar kök ve köklerin canlılığını arttırır.
-
Fide yaşam şansını artırır.
BİTKİYE ETKİLERİ...
-
•Bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı doğal direncini arttırır.
-
•Bitkilerin görsel görünümünü renk, boyut ve yapısını iyileştirir.
-
•Toprağın derin katmanlarında azot, potasyum, fosfor ve eser elementler biriktirir.
-
•Hasat dönemini 15 ile 30 gün erken alınmasını sağlar.
-
•Sebze, tahıl ve meyvelerin etkililiğini ilk yıl % 30-50 oranında arttırır .
-
•Çiçek bitkilerinde pedinküllerin sayısı ve çiçeklerin büyüklüğü artar
-
•Çevre dostu tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik eder
-
•Bitki meyveleri yüksek miktarda besin içeriğine sahip olur.
-
•Meyvelerin tadı ve kalite göstergelerini iyileştirir.
-
•Daha yüksek vitamin, karoten, nişasta, protein vb. oluşmasını sağlar.
-
•Bitkileri hastalıklardan koruyarak zararlı mikroorganizmaların oluşmasını engeller.
-
•Organik maddeleri işleyerek toprak verimliliğini etkili bir şekilde geri kazandırır
-
•Bitkiler için kolayca mevcut olan besin sayısında artışa neden olur;
