BÜYÜKBAŞ HAYVAN

HAYVANLARIN VERİM VE SAĞLIĞINA ETKİLERİ

• Sığırlarda mide metan üretimini azaltır ve sonuç olarak hayvanlar daha iyi beslenir.

.  Süt verimini artırır.

• Hayvancılık tesislerinin ve dışkının kokusunu bastırır.

• Sinek, keneler ve diğer istenmeyen böceklerin görülme sıklığını azaltır.

• Mastitis ve ishal azalması gibi hayvan sağlığını önemli ölçüde iyileştirir.

• İlaç, antibiyotik ve dezenfektan ihtiyacını azaltır.

• Hayvanların stres faktörlerini azaltır, hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

• Sergi hayvanlarında saç ve toynaklarında bir iyileşme olduğunu fark edebilirsiniz.

• Besin takviyesinde katkı maddesi olarak kullanılır, minerallerin sindirimini ve keşfini iyileştirir, sonuç olarak gıda dönüşümünü ve kilo alımını iyileştirir. Hayvan tüketimi için mikrobiyolojik kaliteyi arttırır ve amino asitler, vitaminler ve enzimler gibi faydalı maddelerle zenginleştirir.

AKUAKÜLTÜR TESİSE VE  DONANIMA ETKİLERİ

• Bulanıklık, çözünmüş oksijen ve pH gibi su kalitesini önemli ölçüde artırır.

• Amonyak, hidrojen sülfür ve metan gibi zararlı gazların üretimini etkili bir şekilde azaltır.

• Tank tortusunu önemli ölçüde azaltır.

• Suda ve toprakta patojenik mikroorganizmaların varlığını azaltır, böylece karides üzerindeki Vibrio ve beyaz noktayı kontrol etmeye yardımcı olur.

• Antibiyotik ve kireç gibi kimyasal madde kullanma ihtiyacını azaltır.

• Ölüm oranlarının düşürülmesine yardımcı olur.

• Mahsul verimini ve yoğunluğunu arttırır.

• Bağırsak florasının gelişmesiyle yem dönüşümü artar ve üretim süresi azalır.

• Üretim kalitesini artırır.

• Çevresel etkiler olmadan daha temiz ve sağlıklı bir üretim sağlar.

ÇİFTLİK GENEL ETKİLERİ

• Hayvan tüketimi için suda mikrobiyolojik kaliteyi arttırır ve amino asitler, vitaminler ve enzimler gibi faydalı maddelerle zenginleştirir.

• Dışkı ve tesisatların kötü kokusunu ortadan kaldırır.

• Hayvanların bağırsak mikroflorasını dengeler ve sonuç olarak dönüşümü iyileştirir Beslenme ve kilo alımı.

• Antibiyotik kullanımını azaltır.

• İshalin görünümünü azaltır.

• Ölüm oranını azaltır.

• Amonyak ve hidrojen sülfür varlığını azaltarak solunum hastalıklarını önemli ölçüde azaltır.

• Hayvan refahını artırır

• Et, süt ve kanatlılarda yumurta kalitesini artırmaya yardımcı olur.