ARICILIK TA   BAYKAL EM 1 MUCİZESİ

 “Baykal Em1”  mikroorganizmaların ekolojik dengeyi yeniden  sağlanabilmesi için Rus mikrobiyologları lideri Prof. Shablin tarafından geliştirilen çok amaçlı mikrobiyal solüsyon  en ideal çözümdür. Bu canlı yararlı bakteriler topraklarda, su, bitkiler, arıların, kuşların, hayvanların ve balıklar sağlıklı yaşamları için çok önemlidir . insan dahil yeryüzündeki tüm hayat için.

Bu yazıda özellikle arıcılık hakkında konuşacağız.

Arıcılıkta Baykal Em1. Araştırma ve sonuçlar.

EM teknolojilerinin uygulanması, arıcılara arı sağlığını iyileştirmek ve zararlılarla mücadele etmek için yeni fırsatlar sunar.

Baykal Em 1’in arıcılıkta uygulanması, genel olarak arıcılık ürünlerinin kalitesini arttıran genel arılar durumunda önemli bir gelişme sağlar.

Arıların çevrenin bozulmasına hemen tepki gösterdiği için, arıların ekolojinin temizliğinin doğal bir göstergesi olduğu yaygın olarak bilinmektedir. Onlara bütün bölgeyi zehirleyen genel olarak tarımda kimyasalların bugünün yaygın kullanımı nedeniyle, arı kolonileri haşere ve hastalıklara karşı daha savunmasız hale gelmektedir zayıflatmak. Bu yüzden her ciddi arıcı, ailelerini güçlendirmek ve güçlendirmek için arılarına yardım etmeye çalışıyor. Tabii ki, bir kişi bir bütün olarak çevrenin genel durumunu etkilemez, ancak arıların bağışıklık güçlendirmek ve genel durumunu artırabilir, tamamen ulaşılabilir bir iştir.

Arıları parazitlerden ve hastalıklardan korumak için koruyucu tedaviler öneriyoruz. Doğal olarak, kimyasalların arılar ve arı ürünleri üzerindeki zararlı etkilerini önlemek için hazırlıklar organik ve doğal olmalıdır. Bu tür etkili araçlardan biri Baykal Em 1’dir.

Baykal Em 1’in arıcılıkta kullanılmasından kayda değer sonuçlar veren deneysel çalışmalar yapılmıştır.
Baykal Em 1, Amerikan ve Avrupa çürümesi, Nosematosis gibi annelerin arılarını yumurta üretimini arttırmak ve işçi arılarının verimliliğini arttırmak için arttırır (artan bal).

Baykal Em 1’in arıcılıkta kullanımı ile ilgili deneylerin planını dikkatinize sunuyoruz:

Arıları sonbaharda “Baykal Em 1” (2ml / l su, 20-25ml / kovan) çözeltisiyle püskürtün.

Baykal EM1 çözeltisi (10 litre ile 20 ml ) ilavesi ile arı şurubu  beslenir. Şeker şurubu, 2 parça şeker artı 1 parça sudan yapılır. Bu tür EM beslemesinden sonra, Tactic (anti-acari Varroa) emülsiyonunun% 12 konsantresi işlenmelidir.

Elde edilen sonuçlar:

  1.  “Baykal Em 1” bir çözelti ile sonbahar tedavisinde gerçekleştirilmiştir kovanı, içinde, podmor arı ortalama sayısı 1145 adet olduğunu / kovan, kontrol ürtiker, aynı zamanda (Baykal EM  olmadan – hazırlık). podmorat 1720 çizmiştir adet / koşer, yani% 33.4 daha fazla.

  2. Sonbahar tedavisinde gerçekleştirilmiştir kovan içinde akarlar akarları birikimi,% 5-7 oldu.

  3. Bir Baykal Em 1 çözeltisi kullanıldıktan sonra, balın yoğunluğu ve miktarı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan arıların daha erken ve daha yoğun bir şekilde işlendiği gözlemlenmiştir.

  4. “Baykal EM1” hazırlığı ile tedavinin ortalama 0.5 karelik / kovanda yapıldığı kovanlarda, kovanda bir artış vardır.

  5. EM hazırlığının yapıldığı bu kovanlarda, çerçeveler temizdi (arılarda ishal olmadan).

  6. Baikal EM1 çözeltisini 1 şurup başına 10 ml’de ekleyerek şeker şurubu ile ilkbahar beslemesi, annenin arılarını yumurtlamaya teşvik eder (işlenmemiş ailelere kıyasla – kovan başına ortalama 3 kare).

  7. Arılar sulama için su içinde Baikal EM1 »” preparasyon çözeltisi (200 g su / 10 ul) eklenmesi, arı genel durumunu arttırır, bal toplama yoğunluğunu artırır.

  8. Tedavinin gerçekleştirildiği kovanların genel durumu kovanlardan belirgin şekilde daha iyidir.

Sonuçlar kesinlikle zararlılardan arıların korunması için arılara hazırlık olumlu etkisi “Baykal EM1” ve “Baykal EM1” nin olasılıklara kanıtlamak deneylerden elde edilen – her şey elimizden yukarıda bahsedilen itibaren aşağıdaki sonuca yapmak.

Arıcılıkta EM-Baykal EM1 kullanımı için konsantrasyon seviyeleri:

  • Sonbahar işleme. 1 litre suda 2 ml EM preparasyon oranında püskürtme, arıların kış uykusuna yatmadan önce bir kovan için 20-25 ml hızında 2 kez yapılması. Arılar üzerine sabah veya akşamları püskürtün. Tedavi, Taktik ile veya Taktik ile tedaviden önce veya sonra yapılmalıdır.

  • Kış besleme arıları. 10 litre şeker şurubunda 20 ml EM hazırlama 7 gün içinde arıları besler. EM hazırlığı gece boyunca eklenmelidir.

  • EM-Preparasyonunu Suya Eklemek. Arıların sulanması için her üç günde bir 10 litre suya 200 ml EM-Preparasyonu eklenir.

  • Bahar tedavisi . İlaçlama, arı uçuşunun başlamasından önce bir kez yapılır. EM hazırlama ve uygulama teknolojisinin tüketim standartları, sonbahar işlemlerinde olduğu gibidir.

  • Yay besleme . Annenin yumurta bırakmasını teşvik etmek 3-4 gün sürer. Her gün 1 litre şurup başına 10 ml oranında EM hazırlama işlemi yapılmalıdır.

  • Varatoza karşı arıların işlenmesi . İşlem, EM-preparasyonu ile birlikte oksalik asit buharları ile yapılır. Arı ailelerinde yavruların varlığında olumlu bir etki elde etmek için, oksalik asit ile muamele 10-12 gün aralıklarla üç kez yapılmalı ve her tedaviden sonra 1.5-2 saatlik muamele yapılmalıdır Baykal EM-1 hazırlık ile. Arıların dosyalarının bulunmadığı durumlarda işlem bir kez yapılmalıdır. Arı ailelerine sabahları (bir arı uçuşunun başlamasından önce) ve akşam işlenmesi önerilir. İşlemden sonra, girişler 10-15 dakika kapalı tutulmalıdır.

Cam buharlaştırıcıda, bir huniden 2,5 g oksalik asit dökülür. Bu doz, 10 standart çerçeveye sahip bir arıcılık ailesi için gereklidir. Çıkış borusunun üzerine, serbest ucu bir hava deposuna bağlı olan ve bir musluk tarafından kapatılan bir lastik boru yerleştirilir. Ardından, evaporatörün kısa ucu kovanın alt girişine 5-7 cm.

Buharlaştırıcı önce zayıf, sonra daha güçlü bir ateşle ısıtılır. Asit eriyip kaynamaya başladığında, lastik bir armut kullanarak hava tankından eşit miktarda hava akışı serbest bırakılır. Bu amaçla, bir akvaryum mikro kompresörü de kullanılabilir. 2-3 dakika sonra asit tamamen buharlaşır ve işlem tamamlanır.

Baykal EM 1 nasıl ele alınır:

1 yolu . Her çerçeve, 1 litre su içerisinde 10 ml’lik bir preparasyondan hazırlanan EM çözeltisi ile doldurulmuş bir püskürtme tabancası ile muamele edilmelidir. Her iki taraftaki karelere, çiğ ile eşit örtecek şekilde arıları püskürterek muamele etmek gerekir. Bu tür bir tedavinin etkinliği (oksalik asit + Baykal EM 1)% 100’dür.

2 yolu . Bu, ilkinden kovan çerçevelerinin çıkarılması gerekmediğinden farklıdır. Çözelti (ilki ile aynı şekilde hazırlanır), bir püskürtme tabancasıyla değil, bir şırınga ile uygulanır. Bu amaçla, her kovanda, EM hazırlığının çözeltisinin 20 ml’si bütün alana eşit olarak eklenir. İşleme, arılar kovandayken sabah veya akşam gerçekleşir. Bu tür bir tedavinin etkinliği% 96’dır. Bu tedavi şekli, düşük akar birikimi düzeyinde önerilir.

Birkaç zooteknik yöntem aynı anda kullanıldığında en iyi sonuçlar elde edilir. Bununla birlikte, EM teknolojilerinin kullanımlarından sadece birinin uygulanması durumunda olumlu bir etki bile vardır.

Mesleki alanda ünlü ve tanınmış kişilerin çoğu, arıcılık yapmayı seçtiler. Fakat hayatlarında oldukça farklı şeylerle meşguller: bazıları ev perdeleri üretiyor, diğerleri – bilgisayar teknolojisini geliştiriyorlar ve diğerleri siyasete karışıyorlar. İlk bakışta bu coşku Bill Gates, Charles Darwin, Lev Tolstoy ve diğerleri gibi oldukça farklı insanları bir araya getiriyor.

Arıcılığın gelişimine tarihsel bir bakış açısıyla baktığımızda, şu aşamalardan geçtiğini göreceğiz: vahşi arıcılık:

On dokuzuncu yüzyılın ortalarında arıcılık, kazançlı ve değerli bir zanaat olarak biçimlenmiştir. O zaman ve daha doğrusu 1851’de, Amerikalı Langston, benzersiz koşerini kaydetti. Eşsizliği, içindeki çerçevelerin yukarıdan çekilmiş olması gerçeğinde yatmaktadır. Yaklaşık olarak aynı zamanda, kestane çıkarımı için bir santrifüj Gruška tarafından icat edildi.

Arıcılık uzun zamandır ilginç, faydalı ve karlı bir iş olarak kabul edilmiştir ve bugün gelir ve ekonomik istikrarın artmasına yardımcı olan birçok ailenin bütçesi için de önemlidir. Arıcılığın lezzetli ve sağlıklı bir ürünü olan bal, herkes tarafından sevilir. Peki amatör balımız bu balın ne kadarı? 15-20 kg kovan – zaten iyi bir sonuç olarak kabul edilir. Bu puanı 5 kat arttırmaya ne dersiniz? Arıcıların çoğu, bakır veriminde böyle bir artışın mümkün olmadığını söyleyecektir. Ve bu, biliniyorsa kalıp üzerinde hareket edersek geçerlidir. Ancak konuya geleneksel olmayan bir yaklaşımla her şey değişebilir.

2005 yılında Kharkiv Devlet Akademisi zooveterinarna (Ukrayna) ise girişimleri Arıcılıkta hazırlık Baykal EM1 etkinliğini kurmak için yapılıyordu. Bu aşamada, Kharkiv ve Luhansk bölgesi (Ukrayna) yapılan girişimler kraliçe, kolonilerin genel durumu tarafından yumurta bırakmaya yoğunluğunu artırmak olasılığı araştırıldı ve aynı zamanda bal ve optimizasyon miktarını ve kalitesini geliştirmek adres kristalizasyon işlemi.

Bu amaçla, bizlerin sonbahar beslemelerinde arı metodolojisi tarafından geliştirilen bir EM-preparat eklendi – 10 litre şurupta 20 ml; ilkbahar beslemesinde – 1 litre şurup 10 ml (tüketim hızı her kovan için gecelik 500 ml şurup oluşturur). Kontrol kovanlarında, Baykal EM1 eklenmedi. Toplamda, 20 adet çoklu kovan kovanı – 10 kontrol ve 10 deney – deneyde aktif hale getirilmiştir.

Ön sonuçlar aşağıdakileri göstermiştir. Bahar Revizyonunda deneysel arı kolonilerinde pilot miktarının ortalama% 25 oranında arttığı bulunmuştur.

Arılara sadece şeker şurubu ile beslenen kontrol arılarında böcek gelişimi zayıftı, bazı aileler şurup almayı reddetti ve ekşi oldu. Üstelik, bahar aylarında deney arılar daha erken de bal ve polen miktarında artışa katkıda sabah saat boyunca kovanı uçmak gösterdi.

Deneysel arılar kovan miktarda (15 Ağustos ayları arasında) ana medodavane için yumurtlama için bir uyarıcı olarak anne-arı hareket Yaz hazırlanması sırasında 60 artar – 80 000 (hatta bazıları 100 bin kadar.). Bu daha fazla bal toplanmasına ve ayrıca arı kolonilerinin sayısında bir artışa neden olmuştur. Kontrol kovanlarında aynı dönemde 40-50 bin arı vardı (60 bine kadar). Baykal EM1 hazırlığı alan arılar aktif olarak geliştirilmiştir ve bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri artmıştır.

Deney içindeki bal akasya, şifalı bitkiler, iletişimsel, bosent kültürleridir. Bal çeşitleri organoleptik özelliklerine ve özelliklerine göre farklılık gösterir.

Genel olarak, deney kovanlarından toplanan bal, 65 kg bir arıcılık ve 44.7 kg kontroldür.

Böylece, bal verimi% 45 artmıştır.

 

Biyolojik katalizör olan vitamin bileşimi, nem ve bazik enzimler üzerindeki deneysel ve kontrol balı arasında karşılaştırmalı bir karakteristik yapılmıştır.

Bal, işçi arıların tükürük bezleri tarafından üretilen ve oradan nektar içine geçen çok sayıda farklı enzime sahiptir. Enzimler vücuttaki maddelerin metabolizmasını yönlendirir ve düzenler. Ayrıca nektarı bala dönüştürme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Düşük miktarda içerik veya enzim eksikliği, sahte, aşırı ısınmış veya yanlış bir şekilde depolanmış balın bir göstergesi olarak işlev görür. Balda bulunan ana enzimler glukokoksidaz, invertaz ve diastazdır.

Glikoz oksidaz, yan ürün olarak hidrojen peroksit ve glukonik asidin oluşumuyla glikozun parçalanmasına yardımcı olur. Kararsız bir bileşik olan hidrojen peroksit hızla parçalanır, fakat bakırda nektar işlemenin ilk günlerinde ürünü çoğu bakteri, küf, maya ve diğer mikroplardan güvenilir bir şekilde korur.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TEMASA GEÇİNİZ !!!